DÉNES JÁNOS (független)

Teljes szövegű keresés

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az én számból a közelmúltban a Házban elhangzott, hogy nem a szakszervezeti vagyon szétcincálása a megoldás, hanem a szakszervezetek újraválasztása. A szakszervezet – egy államszakszervezet, és ennek a nevében is örököse az MSZOSZ, és az előbbi előrebocsátás után engedjék meg, hogy arról is beszéljek, hogy tulajdonképpen a tét rendkívül nagy! Egyszer: a tavaszi szakszervezeti választás, azon kívül kérem, most már lehet a csomópontokat megtalálni. Tulajdonképpen nincs kevesebbről szó, mint hogy a visszarendeződés keresi a biztos pontjait. Ennek egyik biztos, tökéletesen átmentett alapépítménye az állami szakszervezet, az államszakszervezet. Amennyiben a szakszervezet alulról, üzemekben, gyárakban nem választódik újra, azt hiszem, parlamenti eszközökkel nem fogunk tudni gátat vetni annak a radikális gyakorlatnak, amely az állampártot és az államszakszervezetet az elmúlt évtizedekben jellemezte.
Éppen ezért – azt hiszem – a Parlamentnek az a feladata, hogy bírósági úton és módon szerezzen érvényt a szakszervezeti vagyonról korábban hozott törvényének, mert különben nincs miről beszélni. Mert ami itt történt, kérem szépen, vásári, piaci alku és méltatlan a Parlamenthez mind az írógépet illetően, mind a 10 milliót vagy 50 milliót illetően! Köszönöm a tiszteletteljes meghallgatást. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem