MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)
MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ) Én is köszönöm államtitkár úr válaszát, és annak örülök, hogy egy interpellációra adott válasz szintjén egyetért a minisztérium azokkal az elképzelésekkel, amiknek én a hiányát és a nem megfelelő voltát érzékeltem. Viszont mivel ennek a gyakorlati jeleit egyelőre nem tapasztaltam, és egyelőre én azt tudom, hogy a szakmából széles körben vészjelzések érkeznek erre a területre vonatkozóan, ugyanakkor elfogadva azt a kitételt – azt már előrebocsátottam –, hogy nyilván itt az önkormányzatok felelőssége is megáll a dologban. Tehát az önkormányzatoknak is kellene ebben a dologban intézkedéseket tenniük, de a tényleges információk és a tényleges események, a könyvalapítvány létrejöttének a csúszása, és létrehozásának a késlekedése, a költségvetéssel való összehangolásának a nyilvánvaló módon jövő évre vonatkoztatva is megoldhatatlan volta, ugyanakkor a széles körben a szakmából jövő vélemények, hogy ez az alapítvány egy túlságosan is nagy vízfej lesz az egész szakma tetején, az alternatív hálózat létrehozására vonatkozó elképzelések korántsem körvonalazottak.
Én ezért a választ nem tudom elfogadni, de az államtitkár úr és a Művelődésügyi Minisztérium együttműködését kérem viszont abban, hogy ezek a problémák a közeljövőben orvosolhatók legyenek, és ennek az együttműködésnek a terepéül, mint a kulturális albizottság tagja, a Parlament kulturális albizottságát szeretném javasolni, ahol a minisztérium, az önkormányzatok, az Állami Könyvterjesztő Vállalat és a többi nagy könyvterjesztő vállalat, és az olyan nonprofit jellegű magánvállalkozók, mint a Katalizátor Iroda képviselői, közösen egyeztethetnénk az erre vonatkozó elképzeléseinket. Ha a minisztérium ennek áll elébe, annak nagyon örülök, de ennek ellenére úgy érzem, hogy itt annyira késlekedik a minisztérium a minisztérium részéről szükséges intézkedések megtételében, hogy a választ nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps balról.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem