JÁNOSI GYÖRGY, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

JÁNOSI GYÖRGY, DR. (MSZP)
JÁNOSI GYÖRGY, DR. (MSZP) Tisztelt Miniszterelnök Úr! Mindenekelőtt köszönöm a néhány vonatkozástól eltekintve korrekt, politikusi józanságot mutató, színvonalas válaszát. (Moraj és szórványos taps.) Néhány megjegyzést azonban hadd fűzzek a válaszhoz. Gondolom, nem mondok újdonságot, amikor azt mondom, hogy a történelmi tudat, a közvélemény, a közgondolkodás, ennek a hagyományai nagyobb úrnak számítanak, mint mindenféle közjog, amely – úgymond – megtiltja a nemesi előnevek használatát. Azt hiszem, ez motoszkált vagy ez működött azon képviselőtársunkban is, aki esküvői meghívóján ezek szerint jogszabályellenesen használta nemesi előneveit. (Taps az ellenzék padsoraiban.) Még egyszer mondom, én ezt nem tekintem bajnak, mert a köztudat, a történelmi közgondolkodás ezt így tartja számon.
A válaszát természetesen elfogadom, hiszen a számomra leglényegesebb mozzanat szerepelt benne. Az a mozzanat, amely kizárja az állami újratemettetés lehetőségét. Ezt én olyan ígéretnek fogom fel, amit azt hiszem, sokan jó érzéssel fognak elkönyvelni ebben az országban.
Ha ehhez hozzájárult ez az interpelláció is, akkor én csak örülni tudok ennek. Mindemellett változatlanul úgy érzem, hogy a kormányzati részről eddig született megnyilatkozások nem feltétlenül álltak összhangban egymással, változatlanul úgy érzem, hogy az igazságügy-miniszteri megnyilatkozás bizony sokféleképpen értelmezhető, és nem véletlenül a sajtó és mások, és olyan értelemben aposztrofálták, idézték ezt, amilyen értelemben igyekeztem én is rávilágítani. Mindezek figyelembevételével, remélve azt, hogy a továbbiakban az ilyen típusú kormányzati megnyilatkozások nem keltenek újabb és újabb feszültségeket, újabb és újabb politikai konfliktusokat, megköszönve a válaszát, elfogadom, és a tisztelt Háznak is elfogadásra ajánlom. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem