BRETTER ZOLTÁN (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

BRETTER ZOLTÁN (SZDSZ)
BRETTER ZOLTÁN (SZDSZ) Lényegében szeretnék egy viszonválaszt elmondani, igen. (Zaj.) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Köszönöm szépen, tisztelt Ház, hogy lehetőséget adnak nekem arra… (Zaj.) Igazán én azt kifogásoltam ebben az interpellációban – vagy kifogásoltam volna –, hogy miért egy tankönyv alapján, miért egységes tanterv alapján akarja megoldani a minisztérium a filozófia oktatását. Ha jól tudom – és itt van a kezemben az újságcikk… (fölmutatja) … – Vígh István, a Művelődési Minisztérium munkatársa azt nyilatkozta, hogy majd egy konferenciát összehívnak októberben, amely ezekről a kérdésekről tárgyalni fog, és ugyanebben a cikkben van Fehér M. Istvánnak egy nyilatkozata – az ELTE filozófia tanszékének vezetője –, aki szintén azt mondja, hogy a filozófia oktatása sokféle lehet, sokfajta lehet – sok tankönyv kell hozzá, vagy egyáltalán nem kell tankönyv.
Nem értem államtitkár úrnak azt az érvét, hogy miért kellene mindenképpen szöveggyűjteményre vagy szemelvénygyűjteményre alapozni akkor, amikor a filozófia művei megfelelőek arra, hogy tanulmányozzuk őket. Akár Arisztotelészt, akár Platont mondom, megfelelő szöveggyűjtemény, megfelelő szöveg ez a tanulmányozásra.
Azt kifogásoltam volna, hogy megint az egységes ideológia bevezetésének hangulata árad ebből az intézkedésből. Lényegében ez lett volna a viszonválaszom. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem