KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Igen tisztelt Országgyűlés! Áder János hozzászólásához szeretnék kapcsolódni, az utolsó mondathoz. Én nem hiszem, hogy azon az alapon dönti el bármelyik frakció – a FIDESZ frakciója sem – egy javaslat támogatását, hogy ki hogyan, miképpen szól hozzá a másik oldalról. Én azt hiszem, hogy a FIDESZ felelősségteljesen alakította ki az álláspontját, amikor úgy gondolta, hogy ez egy célszerű javaslat, nem sért semmiféle parlamentáris jogokat, és ebben nyilván megerősítette a FIDESZ frakcióját az, hogy az ügyrendi bizottságon belül az összes többi frakcióhoz tartozó képviselők ugyanígy gondolták.
Én úgy hiszem, hogy az egyéni képviselői jogokat igenis kell korlátozni, ennek intézményes formáját is meg kell találni, de nem hiszem, hogy olyan korlátozást lehetne kitalálni, hogy bármelyik képviselő – adott esetben Salamon László képviselő – ne fejthetné ki az aggályait. És hogyha ilyenkor hamis politikai látszatok keletkezhetnek, akkor a frakcióvezetőnek a dolga, hogy ezeket eloszlassa, és ezért álltam itt föl, és ezért tartottam szükségesnek, hogy elmondjam, hogy Salamon László aggályai azok az ő aggályai, de el kell oszlatnunk a hamis látszatokat, ami talán a FIDESZ felszólalóját arra indította, hogy kijelentse, hogy akkor ők most már nem is támogatják ezt a javaslatot.
Én kérem, hogy fontolják ezt meg, mert úgy hiszem, hogy egy jó ügy elindítói voltak ezzel a javaslattal, és ez a jó ügy ne szenvedjen csorbát esetleg hamis látszatokon. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem