KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ)
KÖVÉR LÁSZLÓ, DR. (FIDESZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Katona Tamás Úr! Először is szeretném azt a megjegyzést tenni, hogy az a szó, amelyet ő használt, a mucsai, az nem szerepel a mi szótárunkban, legalábbis eddig nem szerepelt. Ha ön magára nézve ezt vonatkoztatta, arról én nem tehetek. Kár volt ezt egy olyan felszólalásban megemlíteni, amelyet elsősorban nekünk igyekezett címezni.
Most a feddésének volt annyi jótékony hatása az MDF frakciójára, hogy jelentősen megugrott hirtelen a létszámuk, és innen nézve talán már arányait tekintve is felülmúlják a FIDESZ jelenlévő tagjainak arányát a 22 mandátumunkhoz képest.
Én azonban azért szóltam, mert szeretném felhívni a figyelmét a Házszabály azon rendelkezésére, mely szerint a határozatképességhez 50% plusz egy szavazatra van szükség. Ez pedig nem másért van így, hanem azért, hogy a mindenkori kormánytöbbség, amely 58%-kal bír, vagy bírt néhány héttel ezelőtt ennek a Háznak a falai között, garantálni tudja a Ház működőképességét.
Úgyhogy szeretném, hogyha a jövőben az a kérdés, hogy a FIDESZ tagjai közül hányan vannak itt, e vonatkozásban nem kerülne szóba. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem