ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyűlést – figyelmeztetve arra, hogy kétharmados többségi szavazás szükséges a jelenlévők kétharmadát értve –, elfogadja-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő megtárgyalását. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 3 államtitkári szavazattal 151 szavazatot adott le, "igen" szavazatot, 85 "nem" szavazatot, 4-en tartózkodtak. A többség megvan, de a kétharmados többség nincs meg. Így a Ház a kivételes tárgyalási módot nem tette magáévá. (Hegedűs István: Ügyrend!)
Azonban Kormányunk kérte az előterjesztés sürgős megtárgyalását. Most kérem szavazatukat. (Szavazás: 146 "igen", 15 "nem", 2 tartózkodás.) Közben itt valami zavar történt, emiatt kérem, hogy ismételjük meg a szavazást. Nagyon kérem kedves képviselőtársaimat, ha jelezni kívánják, hogy a gépük nem működik stb., ezt ne szavazás közben tegyék, mert ez megbontja a szavazást. (Kövér László: Akkor hogyan szavazzon?)
A sürgősség kérdésében tehát kérem szavazatukat. Most. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – 4 államtitkári szavazattal – 207 "igen"-nel 33 "nem" ellenében, 7 tartózkodás mellett a javaslat tárgyalására kimondta a sürgősséget. (Hegedűs István jelentkezik.)
Hegedűs István most bejelenti, hogy gépe nem működik. Kérem azonnal bekapcsolni.
Döntés az országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem