SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elöljáróban bejelentem, hogy a Zsupos Lajossal közösen benyújtott módosító indítványunkat visszavonjuk. Amint az a képviselőtársak előtt is ismert, indítványoztuk, hogy a képviselők javadalmazásában jusson kifejezésre részvételük az országgyűlési szavazásokon, megjelenésük a bizottsági üléseken.
Javaslatunk lényege, hogy a 30%-nál nagyobb mértékben távolmaradó képviselő csak javadalmazásának kétharmadára tarthasson igényt. E megoldással a képviselők nem kis része egyetért, de a Parlament jelenlegi leterheltsége mellett, idő hiányában nem tartja megvitathatónak. Fontos törvények sora vár megvitatásra, amelyek időbeli elfogadásához az országnak alapvető érdeke fűződik. Az idő szorítását érezve nem kívánjuk akadályozni, hogy a beterjesztésben szereplő hatpárti megállapodást a Parlament szentesítse. Javaslatunktól elállunk.
Ugyanakkor szilárd meggyőződésünk, hogy javaslatunk megalapozott, így az év végi parlamenti hajrát követően önálló képviselői indítvány keretében meg kívánjuk azt ismételni. Bízunk abban, hogy mindazok, akik most ígéretet tettek arra, hogy támogatják a javaslat napirendre vételét, adott szavukhoz hűek maradnak. Köszönöm. (Közbeszólás: Úgy legyen! – Kis taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem