KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF)
KUTRUCZ KATALIN, DR. (MDF) … én rövidebb leszek.
Azon most már nem lepődöm meg, hogy az SZDSZ elfelejtette azt, hogy 1988-89-ben, főleg '89-ben, az ellenzéki kerekasztal idején, minden akkori ellenzéki párt úgy gondolta, és azt mondta, hogy vannak bizonyos iratok, amelyek a nemzet tulajdonát képezik, állami tulajdont – ebből következően ebben az ügyben államosításról nem lehet szó.
Ha most úgy gondolják, hogy az MSZMP-nél 1945-től keletkezett iratok az MSZMP tulajdonát képezik – szívük joga. Én sajátosnak tartom, de hát, Istenem, változnak a vélemények, változnak az idők…
De Rácskay Jenő képviselőtársam azt is mondta – és ezért kértem szót –, hogy az MSZP-nek "jogában állt volna" az anyagokat megsemmisíteni. (Közbeszólások.) Tudomásom szerint a levéltári szabályok, a tulajdonostól és birtokostól függetlenül, mindenkire vonatkoznak. Ha én elértettem ezt a "jogában állt volna" kifejezést, akkor elnézést kérek, de kétszer is mondta képviselőtársam – úgyhogy lehet, hogy nem az én fülemben volt a hiba. (Közbeszólások a bal oldalról: Módjában állt! – Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem