ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 179 szavazattal 62 ellenében, 90 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 22. pontjának 17. §-a (1) bekezdésére vonatkozó része, valamint a 25., a 26., a 27. és a 28. pontok alternatív megoldást tartalmaznak. Gondolom, képviselőtársaim számára most válik világossá, hogy miért ezt a szavazási technikát alkalmazzuk. Kónya Imre a földalap-megállapítás szabályaira tesz javaslatot. Szövetkezeti tagonként 30 aranykorona értékben, az alkalmazottak esetében 20 aranykorona értékben, ez azonban mindösszesen nem haladhatná meg a szövetkezet vagy a gazdaság termőföldjének egybeszámítottan 50%-os aranykorona értékét. Vargáné Piros Ildikó az utóbbi szabályt nem javasolja alkalmazni. Török Ferenc, Gaál Gyula és Kis Zoltán a földalap nagyságát viszont úgy javasolja meghatározni, hogy szövetkezeti tagonként 30 aranykorona értékű termőföld, szövetkezeti és állami gazdasági alkalmazottanként pedig 20 aranykorona értékű termőföld jusson fejenként. Kőrösi Imre – Kónya Imre javaslatát magáévá téve – a "során" és "személyenként" kifejezések beiktatásával javasolja ezt a szöveget pontosítani. Pohankovics István a földalap meghatározásánál különbségtételt javasol az aktív és a nem nyugdíjas alkalmazottak, illetve a szövetkezeti tagok esetében.
Először Vargáné Piros Ildikó javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 25. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem