PÁL LÁSZLÓ (MSZP):

Teljes szövegű keresés

PÁL LÁSZLÓ (MSZP):
PÁL LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tulajdonképpen kétszer kellene válaszra időt kérnem: egyszer a személyes megtámadtatás révén, egyszer pedig az üggyel kapcsolatban… (zaj) …, de nem kívánok foglalkozni a személyes megtámadtatással, mert miniszter úr tökéletesen tudja, hogy hány csúsztatást engedett meg magának ebben a válaszban… (Taps a bal oldalról.)
Ami a Videotont illeti, érdekes módon, miniszter úr ebben a néhány perces tájékoztatásban sokkal többet tudott mondani a Videoton múltját és sorsát illetően, mint amit a harminc nap alatt az írásos válaszában sikerült kifejtenie. Valószínűleg azért volt nagyon nehéz megfogalmazni az írásos választ, mert el kívánt kerülni bizonyos kérdéseket, és nem kívánt foglalkozni velük. Felhívnám a tisztelt Parlament szíves figyelmét, hogy most hangzott el ebben a Házban az, hogy elkerülhetetlen a Videoton felszámolása. A válaszlevélben, amelyik három nappal ezelőtt kelt, ez szintén nem szerepel. Én úgy tudom, hogy a tárgyalások nem is ebbe az irányba haladtak…
Hogy a Videoton sorsa miért alakult úgy, arról érdemes lenne – és én ezt javasoltam Kovács Pál képviselőtársammal közösen – a Parlamentben, a gazdasági bizottságban egy részletes vizsgálatot lefolytatni. Nem a szereplők személyes viselkedésével kapcsolatban – itt tizenhatezer emberről van szó, többek szerint Kelet-Európa legkorszerűbb elektronikai üzeméről van szó… (Zaj. Közbeszólások a jobb oldalról.) … Önök mondjanak korszerűbbet! Én szívesen meghallgatom és megismerem. (Közbeszólás: Európában?) Kelet-Európát mondtam. (Zaj. Közbeszólások.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem