ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem az országgyűlést, elfogadja-e a sürgős tárgyalásba vételre irányuló javaslatot. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 4 államtitkári szavazattal 367 szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalásba vételt elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A kivételes és sürgős eljárással tárgyalásba vett javaslatot a Magyarországon tartózkodó szovjet csapatok általi kártétellel kapcsolatban a Házszabály 49/C §-ának (1) bekezdése alapján kiadom az alkotmányügyi bizottságnak, amelyet a törvényjavaslat vitájának lefolytatására ezennel kijelölök.
Tisztelt Országgyűlés! Az ülést megelőzően kapták kézhez képviselőtársaim a befektetési alapokról szóló törvényjavaslatot a 2696-os számon. Kormányunk kérte a törvényjavaslat kivételes és sürgős tárgyalásban történő megtárgyalását. Annak érdekében, hogy képviselőtársaim az előterjesztést megismerhessék, a törvényjavaslat tárgyalási rendjéről holnapi ülésnapunk kezdetén fogunk határozni.
Bejelentem, hogy a Kormány benyújtotta, és képviselőtársaim várhatóan holnap kézhez kapják a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslatot, valamint a Magyar Nemzeti Bank alapszabályának tervezetét, a Magyar Köztársaság Alkotmánya 32/D §-ának hatályba lépéséről szóló törvényjavaslatot. E javaslatok tárgyalási rendjéről is a holnapi ülésnap kezdetén döntünk.
Bejelentem, hogy a Kormány az Országgyűlés őszi ülésszakán történő megtárgyalásra benyújtotta a Magyar Köztársaság ügyészségéről szóló 1972. évi V. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatát a 2524-es számon.
Bejelentem továbbá, hogy Grezsa Ferenc képviselőtársunk a Magyar Demokrata Fórum részéről önálló indítványt nyújtott be a baleseti járadékok emelésére a 2659-es számon.
Ugyancsak bejelentem, hogy Kósáné Kovács Magda és Filló Pál képviselőtársaim a Magyar Szocialista Párt részéről együttes önálló indítványt nyújtottak be munkaügyi érdekképviseleti bizottság felállítására a 2701-es számon.
Mindkét önálló indítvány napirendre tűzéséről őszi ülésszakunk első ülésnapján határozhatunk.
Tisztelt Országgyűlés! Felkérem jegyző képviselőtársamat, Szabó Lajost, hogy ismertesse a szükséges aláírásokkal benyújtott interpellációk és kérdések tárgyát. Tessék!
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Dr. Szabó Lajos jegyző

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem