ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés az öt államtitkári szavazattal együtt 166 szavazattal 93 ellenében, 6 tartózkodás mellett a kivételes eljárással egyetértett. (Zaj. Közbekiáltások.) Bocsánat! Most látom a százalékarányt: a kivételes eljárással nem értett egyet.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány kérte a pénzintézetekről és a pénzintézeti tevékenységről szóló javaslat sürgős tárgyalását abban az esetben is, ha az Országgyűlés a kivételes és sürgős eljárásra irányuló javaslatát nem fogadná el. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalással. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az öt államtitkári szavazattal 263 szavazattal 7 ellenében, 2 tartózkodás mellett a javaslatra kimondta a sürgősséget.
A Kormány benyújtotta a Magyar Köztársaság területén ideiglenesen tartózkodott szovjet csapatok… (derültség) , illetve az azok állományába tartozó személyek által okozott károk megtérítése iránti igények bírósági úton történő érvényesítéséről szóló törvényjavaslatát a 2658-as számon. A Kormány kérte a javaslat kivételes és sürgős megtárgyalását. Megkérdezem Isépy államtitkár urat, kíván-e az előterjesztő jogán szólni. (Isépy Tamás: Nem.) Nem kíván.
Emlékeztetem a tisztelt Országgyűlést, hogy a Házszabály ide- vonatkozó rendelkezése alapján a kérdésről – tudniillik a kivételes eljárásban történő tárgyalásról – az Országgyűlés vita nélkül határoz. Ehhez a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Kérdezem tehát az Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az öt államtitkári szavazattal 268 szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a kivételes eljárásban történő tárgyalással egyetért.
Külön kell szavaznunk a javaslat sürgős tárgyalásáról is. Ehhez az adott esetben ugyancsak a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Kérdem az Országgyűlést, egyetért-e tehát a kivételes eljárással tárgyalandó javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazatokkal 269 szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a kivételes eljárás sürgősségét is megszavazta.
Döntés törvényjavaslatok sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem