ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 123 szavazattal 103 ellenében, 17 tartózkodás mellett elutasította.
Kérdem akkor az Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 1. §-a (3) bekezdését?. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés az eredeti szövegezést 146 szavazattal 11 ellenében, 85 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 9., 10. és 11. pontja alternatív javaslatokat tartalmaz az 1. § új, (4) bekezdésére vonatkozóan: hogy a korábban önkormányzati tulajdonban volt, majd államosított, illetve időközben másnak átadott ingatlanok miként kerüljenek ismét önkormányzati tulajdonba. Németh Béla, Vincze Kálmán és Kocsenda Antal javaslata szerint bármilyen más szervnek átadott ingatlanra vonatkozzék a rendelkezés. A költségvetési bizottság álláspontja szerint a harmadik szervnek használatba adott ingatlanra terjedjen ki a szabályozás. A gazdasági bizottság javasolja, hogy csak a más önkormányzatnak vagy államigazgatási szervnek átadott ingatlanok esetére határozza meg a rendelkezés a visszaadást. Először Németh Béla, Vincze Kálmán és Kocsenda Antal javaslatát teszem fel szavazásra a jelentés 9. pontja szerint. Egyik bizottság sem támogatja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem