SOLT OTTILIA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SOLT OTTILIA (SZDSZ)
SOLT OTTILIA (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Lehetséges, hogy nincs értelme Palotás képviselő úrral vitatkozni, miután frakciótársai olyan alaposan megmondták neki a bizottság véleményét. Mégis egyetlen mozzanatra szeretném felhívni a Ház és a közvélemény figyelmét abból, amit Palotás képviselő úr mondott. Nevezetesen azt mondta, amíg azt a csodatételt végig tudjuk hajtani, hogy az összes nyugdíjat értékállóvá tesszük, ebbe beleértendő a 20 évvel ez előtt nyugdíjba ment nyugdíjasok is, akiknek nyugdíját 20 évre visszamenőleg kell értékállóvá tenni. Tessék fejszámolást végezni. Úgy gondolom, a kárpótlás kismiska ehhez képest, amibe ez kerülne. Az más kérdés, hogy mit gondolok erről, a kárpótlás fontosabb-e, vagy ez. Palotás képviselő úr tehát azt mondta, hogy amíg az összes nyugdíjat értékállóvá nem tesszük, addig legalább a legutolsó években nyugdíjba mentek nyugdíját tegyük értékállóvá. Ez az, amire én felhívnám a figyelmet, hogy ez igaz ugyan, hogy tovább fognak szavazni azok a nyugdíjasok, akik csak tavaly vagy tavalyelőtt mentek nyugdíjba, mert azok, akik most éhen halnak, legalább békében elfelejtődnek, és már nem fogják zavarni politikai köreinket. Én azonban azt gondolom, hogy ezt talán ne tegyük.
Ne gondoljuk azt, hogy fontosabb azoknak az évjáratoknak az igényeit kielégíteni, akikre még sokáig számíthatunk mint szavazókra, hanem gondoljunk azokra is, akik esetleg 5 év múlva már nem szavaznak, de akiknek a rovására ezt az értékállóságot én bizony nem fogom megszavazni a továbbiakban sem; nem azért, mert nem látom át ennek a matematikai képletét, hanem – azt hiszem a bizottság teljes körével együtt – nem értek ezzel egyet.
Ez a nyugdíjrendszer nem volt karbantartva. Ez a nyugdíjrendszer nem működött biztosításszerűen. Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy minden nyugdíjas nyugdíját valorizálni tudjuk visszamenőleg. Ha pedig ez így van, akkor kénytelenek vagyunk az osztogatásnál az állandó, nehézkes, mindig egy kicsit igazságtalan, de mégis mindenkire tekintettel levő módszereknél megmaradni. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem