SOLT OTTILIA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SOLT OTTILIA (SZDSZ)
SOLT OTTILIA (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Én is egy módosító indítványomat szeretném figyelmükbe ajánlani, amelyet legjobb tudomásom szerint egy bizottság sem támogat, és itt az általános vitában el is hangzott, hogy ez a módosító indítvány alkotmányellenes. Ez pedig arról szól, hogy én szeretném a szerencsejátékoktól, illetve a játéktermek látogatásától eltiltani a 18 éven felüli, de 21 éves kort még be nem töltött fiatalokat.
Elsősorban precedensekkel szeretnék szolgálni; hogy a hangulatot javítsam, a precedenst hazai példákból vettem: amikor is addig, amíg nálunk halálbüntetés létezett, akkor a nagykorú, de 21 éves kort be nem töltött magyar állampolgárra a halálbüntetést nem lehetett kiszabni. Tehát ez az alkotmánysértés az egyébként teljes jogú állampolgárt valamitől megfosztotta, ez már volt magyar jogrendben, helyesen volt, és én ezt szeretném visszahozni akkor is, amikor a halálbüntetést – az én mély egyetértésemmel – eltöröltük.
Az indítványra elsősorban az ihletett, hogy a Beszélő szerkesztősége egy rossz hírű környéken van, és szinte minden éjszaka végig kell mennünk ennek a környéknek az utcáin, ahol egymás hegyén-hátán vannak a játéktermek, s a Beszélő szerkesztőinél tovább csak a játéktermek látogatói, szinte kivétel nélkül tinédzser korú gyermekek vannak ébren, akik minden bizonnyal kívül vannak a társadalmon, tehát munkanélküliek, nem is tanulnak, vagy ha igen, akkor nem feltétlenül teljes körben. Viszont azzal a szenvedélybetegséggel terheltek immár, amelyről Pokorny képviselőtársam, a bizottság előadója beszélt. Vagyis nyilvánvaló, hogy ezt a nem teljesen kifejlett személyiségű és anyagilag nagyon is függő korosztályt sokkal jobban veszélyezteti a szerencsejáték mint szenvedély, mint a felnőtteket. Éppen ezért én azt gondolom, hogy az emberi jogok ilyenfajta korlátozásával a magyar Parlament élhet.
Tehát ajánlanám figyelmükbe az ifjúság védelmében hozott indítványomat, amely biztos, hogy csökkenti, méghozzá jelentősen csökkenti a szerencsejátékokból befolyó bevételt, hiszen mondom, véleményem szerint döntő közönsége ezeknek az olcsó játéktermeknek az egészen serdületlen fiatalság. Mégis azt gondolom, kísérletet kellene tennünk arra, hogy egy újabb átokkal ne sújtsuk a magyar fiatalságot. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem