PINTÉR ISTVÁN (FKgP)

Teljes szövegű keresés

PINTÉR ISTVÁN (FKgP)
PINTÉR ISTVÁN (FKgP) Tisztelt Országgyűlés! Csak azért nem értek egyet a miniszteri válasszal, mert amikor másfél hónappal ezelőtt beadtam a kérdésem, már abban is szerepelt, hogy mi lesz a szőlő-felvásárlással, és itt van a szüret előtt egy-két héttel, még mindig csak tárgyalásokat folytatunk. Ez nem elfogadható. Újra tárgyalunk, ismét csak tárgyalunk, a termelők pedig teljes bizonytalanságban vannak.
Én tudom, hisz végeredményben személyesen megkaptam a tájékoztatást, sajtóból is tájékozódunk. De viszont, hogy a termelőket véglegesen megnyugtassuk, erre sürgősen és konkrét intézkedésekre van szükség. Én azt kérem miniszter úrtól, hogy nézze el nekem azt, hogy én a nyári szünet előtt beadott kérdéseket kibővítettem, hisz végeredményben azóta sok minden változott.
Egy dolog még, amivel nem tudok egyetérteni: én most is azt mondom, keresni kell a lehetőségét, a szőlőtermesztésből származó dolgok eladásának a lehetőségeit meg kell nézni. Ugyanis valahol valami baj van. Mert én elhiszem, hogy a magyar borok nehezen eladhatók, bár kételkedem benne. De egyet viszont nem tudok elfogadni, hogy mi külföldről importálunk rengeteg tiszta szeszt, és ugyanakkor készletünk van magyar borból. Kérdem tehát – nem most kérek rá választ, de felvetődik bennem a kérdés –, hogy miért nem ezekből a borokból készítünk tiszta szeszt, miért kell nekünk importálni. Tehát ilyen és hasonló kérdések felmerülnek.
Én magam részéről konkrétabb választ várok. Így elfogadni nem tudom a választ. Köszönöm. (Gyér taps az MSZP soraiból.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem