ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a napirendre tett javaslatomat. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazatokkal együtt 246 szavazattal 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Kormány a februárban kezdendő rendes ülésszakra a már ismertetetteken kívül a további következő törvényjavaslatokat nyújtotta be.
Először: a mikroelektronikai félvezető termékek topográfiájának oltalmáról szóló javaslat az 1385-ös számon.
Továbbá: a használati minták oltalmáról szóló törvényjavaslat az 1386-os számon.
Továbbá: a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetéséről szóló 1990. évi LXX. törvény módosításáról szóló javaslat az 1403-as számon. E törvényjavaslat sürgős napirendre vételéről soron következő ülésünkön döntünk.
Tisztelt Országgyűlés! A nemzetbiztonságról szóló törvényjavaslatot az 1462-es számon kézhez kapták képviselőtársaim. A törvényjavaslatot a nemzetbiztonsági bizottság pénteki ülésén előzetesen megvitatta, és ahhoz figyelembe veendő észrevételeket tett. Erre való tekintettel a Kormány arra kéri a képviselőket, hogy a kiküldött törvényjavaslatot csupán előzetes tájékoztatónak tekintsék.
Bejelentem, hogy Gali Ákos képviselőtársunk visszavonta az egyéni vállalkozásról szóló 1990. évi V. törvény módosítására irányuló önálló indítványát.
Tájékoztatom továbbá az Országgyűlést, hogy Hack Péter képviselőtársunk új változatot nyújtott be az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény módosításával foglalkozó önálló indítványának korábbi szövege helyett az 1450-es számon.
Végül bejelentem, hogy Bejczy Sándor, az Országos Választási Bizottság tagja lemondott a tisztségéről. Az Országgyűlés e bejelentést határozathozatal nélkül tudomásul veszi.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem