TELLÉR GYULA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

TELLÉR GYULA (SZDSZ)
TELLÉR GYULA (SZDSZ) Akkor erre csak utalok, hogy az alapok elosztási rendszerével kapcsolatban bizonytalan pontokat látok.
Végül még egy megjegyzés. Ami a szervezetrendszert illeti, az tulajdonképpen a harmadik eleme a munkaerőpiaci szervezetrendszernek, illetve intézményrendszernek. Itt fel kell építeni egy mind mostanáig nem létező szervezetet, amelybe egy jelentős bürokrácia kerülhet be, és az a harmadik félelem is kerülgeti az embert, hogy a Szolidaritási Alapban semmiféle korlát nincsen beállítva, hogy ennek az intézményrendszernek a finanszírozására a Szolidaritási Alapból mekkora összeget lehet fordítani. Magyarországon vagyunk, ismerjük a bürokrácia terjeszkedési hajlandóságát, és ezért talán képviselőtársaim ezt az aggodalmat nem tartják teljesen alaptalannak.
Végül egy utolsó megjegyzés. Úgy érzem, hogy a munkaügyi kormányzat, illetve a kormányzattól függő intézményrészek és azoknak a döntéshozatalban játszott szerepe túlságosan erős, illetve túl kevéssé van szabályozva és definiálva, hogy az érdekegyeztetésnek milyen hatalma és hatásköre van ezekben a kérdésekben. Tisztelettel javaslom annak megfontolását, hogy ezt az oldalt erősítsük, kiváltképpen azok után, hogy a finanszírozásban a munkáltatók és a munkavállalók jelentős szerepet játszanak.
Ezen a ponton megszakítom a hozzászólásomat, mivel a többi gondolatomat a részletes vitában szeretném elmondani.
Elnök úrtól pedig azt kérem, hogy a házbizottság megállapodása értelmében ne zárja le az általános vitát, hogy még további módosító indítványokat be lehessen nyújtani. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem