CSÉPE BÉLA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
CSÉPE BÉLA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési bizottság még december hóban megtárgyalta a 895-ös számú törvényjavaslatot a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról. Az ehhez fűzött 895/a-s számú kiegészítést még nem tárgyalta meg. Ezt január 15-i dátummal kaptuk meg.
A költségvetési bizottság decemberi, tehát még a költségvetési vitát megelőző ülésén egyhangú döntés született arról, hogy ezt a törvényjavaslatot a bizottság általános vitára bocsátásra javasolja. Egyöntetű volt a vélemény ennek a törvényjavaslatnak jelentőségéről és fontosságáról. Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni.
Ugyanakkor élénk vita alakult ki a finanszírozást illetően. Az akkori helyzet szerint, tehát még csak az alaptörvény-javaslatot figyelembe véve, a bizottság majdnem egyöntetűen, mindössze egy tartózkodással olyan döntést hozott, hogy nem támogatja a finanszírozást illetően sem a munkaadók, sem a munkavállalók további terhelését. Hangsúlyozom, hogy ezt még az alapjavaslat birtokában hoztuk. Természetesen a költségvetési bizottságnak mint a költségvetés bizottsági gazdájának egyik legfőbb szempontja volt a költségvetési javaslatok tárgyalásánál, hogy valamiképpen ennek a legfontosabb ügynek a finanszírozási gondja megoldódjon.
Ezzel kapcsolatban véleményem szerint az egyik legfontosabb döntése volt a költségvetési vitának a 9 milliárd forint összegű Szolidaritási Alap megteremtése. Ezek után a kialakult új helyzetben, amikor a törvényjavaslathoz fűzött kiegészítés már módosított formában tartalmazza a munkaadók és a munkavállalók csökkentett mérvű terhelését, ebben a kialakult új helyzetben a bizottságnak nyilván új állásfoglalása szükséges, és a bizottság ezt rövidesen meg fogja tenni, a benyújtandó módosító javaslatokat is figyelembe véve írásban tájékoztatni fogjuk a tisztelt Házat arról, hogy ezekkel kapcsolatban milyen álláspontot alakítunk ki. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem