WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:
WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke: Én nem visszavonni szeretnék egy módosító javaslatot, hanem arra szeretném felhívni a tisztelt Ház figyelmét, hogy az 1330-as számú jelentésből kimaradt az önkormányzati bizottságnak egy javaslata. Ez a javaslat a jelentés 1. pontjához kapcsolódik, és a lényege az, hogy a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdése maradjon el.
Az Önök előtt fekvő együttes jelentésből, valamint a Kormány előterjesztéséből kitűnik, hogy a Házon belül különböző vélemények uralkodnak arról, hogy a főváros kerületei esetében a kerületek vessék-e ki a helyi adókat vagy a fővárosi önkormányzat. A Békesi úr által benyújtott javaslat a fővárosi önkormányzatnak kívánja átadni, Török Ferenc a kerületeknek, míg az eredetileg beterjesztett javaslat a fővárosi önkormányzatot helyezi olyan helyzetbe, hogy Budapest esetében a helyi adókat kivesse.
Bizottságunk úgy gondolja, hogy addig, amíg nincs fővárosi törvényünk, amíg nem rendeződött a főváros és a kerületek viszonya, addig nem célszerű a helyi adók kivetéséről szóló törvényben egyértelműen meghatározni ezt a helyzetet, ugyanis ennek az a következménye, hogy utána a fővárosi törvény esetében is elindultunk egy úton, amiről nagyon nehéz lesz letérni. Ezért úgy gondolta a bizottságunk, hogy a (2) bekezdés elhagyásával semmilyen kár nem származik, a törvényhez szervesen ez nem kapcsolódik, és ezt a kérdést a fővárosi törvényben később szabályozni lehet.
Tisztelettel kérem elnök urat, amennyiben egyetért, akkor az önkormányzati bizottság javaslatát tegye fel szavazásra, és talán ha javasolhatnám, akkor elsőnek ezt, és amennyiben ezt a Ház elfogadja, akkor ezt a felemás helyzetet fel lehetne oldani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem