KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KULIN SÁNDOR, DR. (MDF)
KULIN SÁNDOR, DR. (MDF) Mondanivalóm lényege nemcsak az általános költségvetéshez, hanem a társadalombiztosítási költségvetéshez is kapcsolódik. Ellentmondás van: a TB-költségvetés evidenciának tartja azt a garanciát, amit a társadalombiztosítás és a költségvetés szétválasztásakor a költségvetés, illetve a Parlament garantált a társadalombiztosítási költségvetés finanszírozására. Ezt most is annak tartja a jövő héten elénk kerülő társadalombiztosítási költségvetés jövő évi terve. Azonban a nagy költségvetés – hogy rövidítsek – ezt most valahogy lágyítja, illetve lazítja. Én ezt a lazítást nem tudom elfogadni, annak az eredeti megtartására tettem indítványt. Azt mondom: hagyjuk el azt a részt a garancia lazításából, ami most a 2. § (3) bekezdésében van – ezt majd ki fogom fejteni a részletes vitában is.
A lényeg az, hogy a költségvetés nem vonulhat vissza abból a garanciából, amit a társadalombiztosítási költségvetés a részére adott, mert a társadalombiztosításnak nincsenek meg azok az eszközei, hogy a hátrányos és a késedelmes követeléseket behajtsa. Erre csak a Kormánynak van meg a lehetősége. Köszönöm szépen. Most csak ennyit. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem