KINCSES GYULA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KINCSES GYULA, DR. (MDF)
KINCSES GYULA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Soós Károly Attila felszólalása után elég nehéz most egy olyan javaslatot előterjeszteni (derültség az SZDSZ soraiban) amely szintén a bevételi oldalt szándékozik csökkenteni, de én úgy érzem, hogy olyan törvényeket kell alkotnunk, amelyek hosszabb távon gondolkodnak, és nemcsak a pillanatban élünk.
A sokat emlegetett szerkezetváltás, a gazdaság átstruktúrálása nem mehet végbe csak folyamatosan megújuló emberek mellett. A képzés, önképzés költségeit idáig a munkahelyek voltak hivatottak fizetni, ennek lehetősége erősen beszűkül, és enélkül lehetetlen helyzetbe kerülnek. A kultúra és a tudomány terén Európához szeretnénk csatlakozni, de ez kongresszusi részvétel nélkül gyakorlatilag lehetetlen, és a munkahelyek ezeket a terheket sem tudják fizetni. Rab Károly képviselőtársam javaslatát én ezért tartottam nagyon lényegesnek, viszont megértem a költségvetés helyzetét is, és ezért úgy gondoltam, hogy ezeket a lehetőségeket kormányrendeletben szűkíteni kell. Itt lehet behatárolni például azoknak a tanfolyamoknak vagy kongresszusoknak a körét, amik ténylegesen hasznosak, vagy akár a jövedelem bizonyos százalékához is lehetne kötni. Tehát én elfogadom, hogy kezdetben ezeket a támogatásokat erősen szűkíteni kell. Abban az esetben azonban, ha mi a befektetéseket ténylegesen preferáljuk, akkor ez ne csak a dologi kiadásokra vonatkozzon, hanem a szellemi befektetésekre is. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem