FEJES ATTILA (MDF)

Teljes szövegű keresés

FEJES ATTILA (MDF)
FEJES ATTILA (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvény módosítására Palotás János képviselőtársammal 923-as szám alatt módosító javaslatot nyújtottunk be, amelynek 1., 2., 3. és 7. pontja a különféle értékpapírok kezelésével, adóztatásával kapcsolatos, korábban kialakult anomáliákat kívánta megszüntetni feloldva a három éven keresztül folyó szabályozás ellentmondásait, megszüntetve az érdeksérelmeket s a kialakult bizonytalanságokat.
A Kormány a jelzett módosító javaslatainkat értékelve nagyon korrekt, szakszerű módon, egységes szerkezetbe foglalta ezeket – hozzátéve a más képviselők által e témához benyújtott módosító javaslatokat is –, és egy úgynevezett módosító csomagot hozott létre, illetve javaslatainkat ezekbe rendezte. Ezt a korrekt munkát – megragadva ezt a lehetőséget – szeretném ez alkalommal is megköszönni.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A már említett kormánymódosító csomagot figyelembe véve kérem Önöket, hogy az ebbe a csomagba tartozó, az előbb fölsorolt, összesen hat módosító javaslatunkat – tekintettel arra, hogy ez beépítésre került – szavazáskor támogatni szíveskedjenek. Egyben szeretném bejelenteni, hogy a 923-as számú módosító javaslatunk 1., 2., 3., 4. és 5. pontját visszavonjuk.
A visszavonás kapcsán egy pontatlanságra szeretném felhívni a tisztelt Ház, illetve az érintettek figyelmét. A költségvetési bizottság javaslatában a 6. pont pontatlanul szerepel, tudniillik ott az áll, hogy a képviselők a javaslatot visszavonták.
A 7. ponttal kapcsolatban a Kormánytól várunk egy pontosító állásfoglalást. Ha ez meglesz, a szavazás előtt ezt a módosító javaslatunkat is visszavonjuk.
Fenntartjuk a módosító javaslatunk 6. pontját, benne az értékpapírok árfolyamnyereségével kapcsolatos javaslatunkat; az indítvány 8. pontját, amely befektetések ösztönzését kívánja intenzívebbé tenni oly módon, hogy a befektető az összjövedelmének teljes összegéig ezt levonhassa; valamint a 9. pontban foglalt módosító javaslatunkat, amely egyrészt az ingatlanok és a vagyoni jogok értékelése során a beszerzési érték inflációs rátával történő korrigálását írja elő, másrészt a 10. pontban a személyi jövedelemadó-tábla adósávjainak határértékeit kívánja az inflációs rátával korrigálni évente – 1991. évben nem, hanem leghamarabb, azaz legelőször 1992-ben.
Kérem képviselőtársaimat, hogy a vissza nem vont javaslatainkat, tehát a 6., 8., 9. és 10. pontban foglaltakat szavazatukkal szíveskedjenek támogatni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem