KIRÁLY ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

KIRÁLY ZOLTÁN (MDF)
KIRÁLY ZOLTÁN (MDF) Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Urak! Magam is ezt a kiegészítést tettem volna mindenekelőtt, és természetesen a kereskedelmi miniszterhez is.
Hadd bocsássam előre, hogy az interpelláció nem konkrét tényekre alapul. Ámde olyan feltételezésekre, amelyek meggyőződésem szerint, hát a törvénysértés gyanúját is megtestesíthetik, és ily módon úgy gondoltam, hogy belefér az interpellációs intézménybe, a jogintézménybe. Ezért szeretném, tehát ennek előrebocsátásával, miután a sajtóban bőségesen híreket olvashattunk mindezekről, csak a lényegre és a tényekre szorítkozva, mindazokból kivéve, a következőket közreadni.
A közelmúltban Budapesten meghiúsított KGB-s provokáció reflektorfénybe állította országunkat is feltételezve olyan fegyvereladási akciókat, amelyek nem felelnek meg a törvényes előírásainknak. Ennek egyik megnyilvánulása az Aviasspace kft. léte és üzleti tranzakciói.
Ezek alapján szeretném megkérdezni az illetékeseket, vajon milyen törvényes alapja van a Kft. létrejöttének és működésének. Ki, illetve kik az alapítói, és milyen áru közvetítésével foglalkozik, mekkora forgalmat bonyolít le. Milyen viszony van, és van-e ilyetén viszony a kft. és a Honvédelmi Minisztérium katonai felderítése közölt.
És hadd utaljak a legfrissebb híradásokra, a legfrissebb amerikai lap, a Washington Post híradására, amely szerint az elmúlt években magas rangú magyar személyiségek is üzleteltek fegyverekkel és fegyverzeti rendszerekkel az Amerikai Egyesült Államok érdekében.
Ez is feltételezés, ámde szeretném emlékezetükbe idézni az elmúlt évekbeli azon eseményt, amikor egy elhunyt, valamely impex elhunyt vezérigazgatója több mint 17 millió dolláros svájci bankbetétet hagyott örökül, és azokra a tényekre is, amelyek kivizsgálásra, meggyőződésem szerint parlamenti vizsgáló bizottság napirendi pontjára tartozhat hogy több százmilliós hiány bankbetétek léte forog közszájon, és erre állítólag vannak tényszerű, tényeket bizonyító személyek is. Tehát a feltételezés ezzel párhuzamban értékelendő, és ennek alapján szeretném megkérdezni, vajon vannak-e ilyen magas rangú személyiségek, tud-e erről a HM a Kereskedelmi Minisztérium, akik fegyverkereskedelmi üzleteket kötöttek volna vagy köthettek volna az Amerikai Egyesült Államokkal. Elsősorban a hivatalos csatornákon keresztül történt-e ilyen, avagy folyt-e ilyen a hivatalos csatornákon kívül. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem