ROSZÍK GÁBOR (MDF)

Teljes szövegű keresés

ROSZÍK GÁBOR (MDF)
ROSZÍK GÁBOR (MDF) Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársak! Erről a helyről szeretném felhívni a Parlament megbízott elnökének és a főtitkár úrnak a figyelmét arra, hogy még a múltkori Országgyűléshez népi kezdeményezéssel törvénytervezet került az Országgyűlés asztalára. Az elmúlt hetekben és napokban többen is felhívták a figyelmet arra, hogy ez elmaradt, és kének, hogy ezt tegyem szóvá. Néhány nappal, vagy egy héttel ezelőtt kiküldött, elmaradt, ós még meg nem tárgyalt törvények gyűjteményében ez nem szerepelt. Szeretném felhívni a figyelmet erre.
A jelenlegi törvényeink szerint 50 ezer aláírással, népi kezdeményezésre törvényalkotásra lehet kémi az Országgyűlést. Az elmúlt időszakban több mint 90 ezer aláírással került egy törvénytervezet az Országgyűlés elé, mégpedig a pornográf irodalom és szennyirodalom nyilvános terjesztésének a kérdésében. Nem vagyok sem prűd, sem álszemérmes, de az elmúlt hetekben és napokban oly mértékű ilyen irodalom lepte el országunkat és az újságárusokat, hogy az újságos bódék hovatovább már csak ilyen folyóiratokkal vannak tele. Lehetőleg óvodás szem magasságában is. Tisztelettel kérem Elnök urat, hogy ez a kérdés - mint ahogy ezt a törvényeink kötelezővé teszik -, a közeljövőben kerüljön elő. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem