ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Megállapítom tehát, hogy az ülésteremben 353 képviselő tartózkodik, így az Országgyűlés készen áll a kétharmados szavazásra. A megválasztott képviselők száma 384. Mint képviselőtársaim tudják, 2 képviselőnk még nem kapta meg a megbízólevelét. Ennek a 384-es számnak kétharmada 256.
Először a módosító indítványokról kell döntenünk. Dr. Vastagh Pál képviselőtársunk két módosító indítványt nyújtott be a törvényjavaslat 1. §-a (3) bekezdéséhez, valamint (4) bekezdéséhez. Az első indítvány lényege, csak emlékeztetőül mondom, hogy a miniszterelnök megválasztásáról, a kormány programjának elfogadásáról és a minisztériumokról az Országgyűlés egyszerre döntsön. A módosító indítvánnyal az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság nem értett egyet. Elfogadását nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító indítványt. Pillanat, kérem most szavazni. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot. Az Országgyűlés a módosító indítványt 28 szavazattal, 314 ellenszavazattal, 15 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A második módosító indítvány lényege, hogy a miniszterjelölteket az illetékes bizottság hallgassa meg és véleményezze. A módosító indítvánnyal az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság nem értett egyet, elfogadását nem támogatja, mint ahogy erről beszámolt a bizottság előadója. Tehát más megoldásra van szükség.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító indítványt. Kérem szavazzunk. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot. Az Országgyűlés a módosító indítványt 38 "igen" szavazattal, 295 ellenszavazattal, 24 tartózkodással nem fogadta el.
Módosító indítványt nyújtott be dr. Szigethy István képviselőtársunk a törvényjavaslat 2. §-ához. Az indítvány lényege, a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény, tartalmazza a tárca nélküli miniszterek számának felső határát is. Az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság a módosító indítványt nem támogatja. Kérem a táblát letörölni. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzunk. (Megtörténik.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem