SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ)
SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elnézést, hogy ismét szót kérek, csak néhány megjegyzés hangzott el a javaslatommal kapcsolatban, és én erre szeretnék reagálni.
Nagyon köszönöm Nagy Attila képviselőtársamnak, hogy megtámogatta a javaslatomat, de legalábbis az időpontra vonatkozó részben azt a javaslatot már visszavontam, tehát az én javaslatomban szerepel a szeptember 23-ai időpont.
Ugyanakkor a szándék, ami mögötte van, valóban erre utalt, hogy ne legyen egy ilyen lyuk az államigazgatás működésén.
Nem a késleltetés vezetett. Nagyon sokszor megkaptam a javaslatomra, nemcsak ebben a körben, hogy késleltetni szeretném az önkormányzati választásokat. Éppen ellenkezőleg, én egy olyan helyzetre akarom felkészíteni a Parlamentet, hogy ne kelljen újból szavazni ugyanerről a kérdésről, ha véletlenül mégsem sikerülne az önkormányzati törvényt összehozni.
Egy másik megjegyzésre reagálnék azzal kapcsolatban, hogy a tanácsok összehívása nehézkes és egyéb hasonlók. Azt hiszem, én nem mondtam azt, hogy össze kell hívni ezeket a tanácsokat; én garanciális jelleggel akarom, hogy össze lehessen hívni abban az esetben, ha a vb esetleg olyan döntést hoz, tehát valamifajta garanciát biztosítani. Nem feltétlenül kell összehívni ezeket a tanácsokat, tehát csak lehetséges összehívni! Én abból a javaslatból indultam ki, abból a megoldásból, amit az alkotmány más helyen is alkalmaz, amely a működés és a megbízatás időtartamát elválasztja, tehát a működés tovább tarthat, mint maga a megbízatás, a választók által adott mandátum.
A megbízatás ilyen módon szeptember 23-ig tartana, tehát ha valaki a módosító javaslatomról szavaz, véletlenül se arról szavazzon, hogy ez egy bizonytalan időpont lenne, hanem ehhez adott kiegészítésként, vagyis azzal, hogy a tanácsok működése az elkövetkezendő egy- vagy kéthetes időszakban is tovább tart.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem