KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)
KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én a magam részéről Szájer József javaslatát ajánlom elfogadásra. A szabad demokraták önkormányzati bizottságban részt vevő tagjainak a többsége is ezt a javaslatot támogatta. Ha itt részletes vitáról van szó, akkor – azt hiszem – úgy kellene mondani, hogy a törvény 1. paragrafusát javaslom kiegészíteni Szájer József javaslatával, éspedig azért, mert úgy gondolom, hogy még mindig nagyobb társadalmi kontrollt jelentenek a működésben a tanácstestületek, mint a szűk körű végrehajtó bizottságok. Ezt támasztja alá egy demokrata fórumi képviselőtársunk által beadott, más helyen tárgyalandó indítvány.
Ezen túlmenően, azt hiszem, a szeptember 23-ig meghosszabbított mandátumok egyfajta bizalmat sugároznak most a tanácstestületek felé azzal, hogy meghatároznak egy dátumot. Ugyanakkor ezt már a működésre nem terjesztjük ki, nem engedjük meg azt, hogy ez a testület tovább működjék, mert azzal adott esetben azt érhetnők el, hogy felpörgetett tempóban hajtanának végre valamit, amit egyébként hosszabb idő alatt, nyugodtabb körülmények között kidolgozottabban lehetne végrehajtani. Mivel beépítettük a nyilvánosság ellenőrzését, és nem javaslunk olyan törvényeket, amelyek korlátoznák a jogköröket, ezért indokolatlan, hogy szeptember 23-tól kezdve már ne bízzunk meg a tanácstestületekben. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem