HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter:

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter:
HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előterjesztett törvényjavaslatban történő döntések kialakítása előtt szükséges információval szeretnék szolgálni. A belügyi kormányzat a mai napon, a reggeli órákban, a jogszabályban előírt kötelezettségeknek megfelelően, az elkészült önkormányzati törvénytervezetet, illetve a helyhatósági választások rendjéről szóló törvénytervezetet az érintett minisztériumoknak elküldötte, ma este a Minisztertanács tagjai a tervezeteket megkapják. A jövő hét közepe táján – azért nem tudok pontos időpontot mondani, mert nem tudom, hogy a miniszter urak mikorra döntenek ebben az ügyben –, tehát a jövő hét közepe táján meg fogja kapni az önkormányzati bizottság, és módja lesz megtárgyalni, megfelelő idő áll a rendelkezésére.
Kérem, hogy ezen információk birtokában hozzák meg döntésüket az alap-, illetve a módosító tervezettel kapcsolatban. Figyelembe véve azt is, hogy a jogszabály nem kötelező erővel írja elő a kilencven napos, úgynevezett kivárási határidőt, következésképpen a köztársasági elnök úrnak módja és lehetősége van arra is, hogy ötven vagy hetven napra tűzze ki a helyhatósági választásokat. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem