HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter:

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter:
HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter: Igen. Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Magától értetődő, hogy minden anomália föltárása esetén a belügyminiszter és a Belügyminisztérium elvárja, hogy a képviselők jelezzék – ha volt ilyen – a visszaéléseket, és amennyiben módunk, lehetőségünk nyílik, a panaszokat orvosolni fogjuk.
Ezzel összefüggésben szeretném Önökkel közölni, és az elkövetkezendő napirendi pont előtt döntésük kialakításához szükséges információval ellátni Önöket: holnap délelőttre összehívtam a belügyi állományt, minden megyei tanácselnököt, illetve vb-titkárt, rendőröket is, mindenkit, akinek ilyen értekezleten a helye ott van, ahol fel fogom hívni a figyelmüket arra – és most nagyon pontosan és kategorikusan szeretnék fogalmazni –, ha sor kerül arra az elkövetkezendő időben, hogy a majdani önkormányzatok majdani vagyona bűncselekményre alaposan ad gyanút, okot arra, hogy ezt feltételezzük, tehát bűncselekmény fordult elő, akkor akár hanyag kezelés vagy hűtlen kezelés miatt a büntető eljárást a Belügyminisztérium el fogja rendelni.
Pontosan ezért, nekem az a kérésem, hogy ha valakinek ilyen jellegű panasza van, az az illetékes rendőrkapitányságon jelezze. Én intézkedni fogok abban az ügyben, hogy minden ilyen panasznak helyt adjanak, illetve kivizsgálják, azzal együtt, hogy viszont fölhívnám mindenki figyelmét arra, hogy ne önös érdekei szerint vagy személyes bosszúra használja föl ezt a széles lehetőséget. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem