G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF)

Teljes szövegű keresés

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szorosan a tárgyhoz tartozó példával szeretném kezdeni mondandómat. Rövid leszek. Én vagyok az a tanácsi vezető, aki munkába állásomtól kezdődően Boldogkőváralján, majd Tokajban nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is olyan munkát végeztem az államigazgatásban, amelynek szükségessége ma országosan igénnyé vált. Akkor ezért a munkáért – mivel párttag soha nem voltam – először pártellenessé nyilvánítottak, majd állásomból elbocsátva az utcára tettek. Igazságtételre azóta sem került sor, állás nélkül vagyok két éve.
Most pedig döbbenten tapasztalom, hogy a megyei tanács akkori párttitkára, az új parlamenti önkormányzati bizottságba bekerülve, az MDF javaslatát támogatja, mint azt a Magyar Hírlapból megtudhattuk. Ugyanakkor a megyében tovább védi azokat az erőket, akik ellenem a Kádár-rendszer utolsó politikai koncepciós perét lefolytatták, megfélemlítve ezzel az egész megye tanácsi apparátusát.
Mindezt csak azért említettem, hogy nyomatékosan felhívjam a tisztelt Ház figyelmét: olyan garanciákat kell beiktatnunk ezekbe a törvényekbe, amelyek biztosítják, hogy a nép egyszer s mindenkorra megszabadulhasson az államigazgatásban működő oligarcháktól, a Csák Mátéktól, maffiáktól! Több helyen tapasztaltam, hogy az állampárt helyi vezetői most különböző pártokba szétszóródva újra találkozni szeretnének a városházán, maguk előtt tolva azt az általuk kiválasztott vezetőt, aki további hatalmukat biztosítja.
Tisztelt Ház!
Úgy gondolom, hogy az önkormányzati kérdésben, törvények megalkotásában pártpaktumoknak helye nincs (Deutsch Tamás: Helyes!) , itt valóban népképviseleti munkára van szükség.
Javaslom, hogy a pártok és egyéb szervezetek önkormányzatokkal kapcsolatos javaslataikat juttassák el minden képviselőhöz – és ezt sürgősen tegyék.
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy alapos előkészületre van szükségünk, azért, hogy a nem szakember képviselőtársaim is nyugodt lelkiismerettel tudjanak dönteni, hiszen az ország sorsát hosszú évekre meghatározó törvényalkotásokról van szó, és a nyugodt kormányzás előfeltétele a biztonságosan működő helyi önkormányzatok léte, ahol a polgárok nem lesznek kiszolgáltatva az olajozottan működő állami banditizmusnak. Ehhez pedig közösen olyan, népet felszabadító törvényeket kell alkotnunk, hogy Mátyás király életművének ide vonatkozó része a miénkhez képest csak kísérletnek tűnjön. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem