ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm szépen, és köszönöm külön a kiegészítést.
Tisztelt Országgyűlés! Először a módosító indítványról kell döntenünk. Szájer József képviselőtársunk módosító indítványt nyújtott be a törvényjavaslat 1. paragrafusához, amelyet 43-as számon kiosztottam képviselőtársaim között. Az indítvány lényege: a tanácstestületek az új önkormányzati testületek alakuló üléséig működjenek. A módosító indítvánnyal az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi, valamint az alkotmányügyi bizottság nem értett egyet, elfogadását nem támogatja.
Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító indítványt. Kérem szavazni. (A szavazás megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító indítványt 119 "igen" szavazattal, 176 ellenszavazattal, 12 tartózkodással nem fogadta el.
Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a tanácsok megbízatásának meghosszabbításáról szóló beterjesztett törvényjavaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 274 "igen" szavazattal, 16 ellenszavazattal és 14 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! E nehéz munka után, mielőtt ebédszünetet jelentenék be, bejelentések vannak. Erre megkérem jegyzőtársaimat.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem