DEME ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

DEME ZOLTÁN (MDF)
DEME ZOLTÁN (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Választókörzetemben, amerre jártam tanácstagüléseken, tanácsüléseken, azt tapasztaltam, hogy ideges a közigazgatás. Jelen pillanatban örülök annak, hogy a szeptember 23-ai időpont rögzítésre kerül, úgy tűnik, és ajánlom mindenkinek, hogy ezt szavazzuk meg. Egyetértek ezzel az önkormányzati, közigazgatási stb. törvényjavaslattal, már csak azért is, mert ez az időszak a tanácsok számára egy jó kampányidőszak. Ebben az időszakban a tanácsok jó kampánylépéseket tehetnek, és hogyha látják a meghatározott időpontot, akkor talán ezekre a kampánylépésekre megfelelően felkészülhetnek, úgyhogy nagyon rugalmasnak tűnt számomra Szájer Józsefnek a javaslata, de, bár fiatalabb vagyok még, konzervatívabb álláspontot képviselek ebben az ügyben. Hadd lássa mindenki maga előtt az időpontot, hadd készüljön fel, és tehet még jó kampánylépéseket a saját érdekében.
Egy másik javaslatom lenne, ami még az 56-os törvényalkotással kapcsolatos lett volna, akkor nem volt lehetőség arra, hogy az önkormányzatokkal kapcsolatosan megszólaljak, nem volt vita. Volt nemzeti bizottsági tagok és volt munkástanácsok tagjai fordultak hozzám azzal a kéréssel, hogy megfelelő időpontban, megfelelő helyen, emberhez méltó módon, méltósággal adhassák át azt a tisztséget, amely 1956-ban megszakadt, amikor elzavarták őket hivatalukból. Mint ahogy Varga Béla, a Nemzetgyűlés elnöke, ebben a Házban letehette az ő tisztségét, meg kell adni az önkormányzatokban is – és most az önkormányzatokat hívom fel innen az Országházból: legyen lehetőség mindenütt megfelelő helyen, megfelelő időpontban letenni tisztségüket, ezzel is rehabilitálva őket a lakosság előtt. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem