ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Néhány bejelentésem van. Bejelentem, hogy az Interparlamentáris Únió bonni leszerelési világtalálkozóján négytagú küldöttség képviseli a magyar Országgyűlést. Jelentős részben az ő nevük hangzott el az igazoltan távollévő képviselők sorában.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem továbbá, hogy az elmúlt napok során több büntetésvégrehajtási intézetből – így Balassagyarmatról, Márianosztráról, Pálhalmáról és Szegedről – nyújtottak be leveleket, petíciókat, többszáz elítélt aláírásával. Ezek a petíciók az igazságszolgáltatás, illetve az ítéletvégrehajtás témaköreit érintik. Ezért véleményezésre kiadtam az alkotmányügyi, törvényelőkészítő és igazságügyi bizottságnak, valamint egyidejűleg másodpéldányukat az emberi jogi, a kisebbségi és a vallásügyi bizottságnak. Felkérem ezúton is a bizottságokat, hogy állásfoglalásukat mielőbb írásban terjesszék az Országgyűlés elé.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, tartsunk jelenlétellenőrzést. Megkérek mindenkit, hogy most az "igen" szavazógomb megnyomásával jelezze ittlétét. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy a jelenlévők száma 353, bejelentett távollévő 5, be nem jelentett 28. Az ülés határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy dr. Antall József kijelölt miniszterelnök úr benyújtotta a kormányprogram irányelveit és megnevezte az új kormány miniszterjelöltjeit. A Házszabály rendelkezésének megfelelően tegnap, illetve ma délelőtt az illetékes bizottságok a miniszterjelölteket meghallgatták, képviselőtársaim pedig a kormányprogram irányelveit kézhez kapták.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem