ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megköszönöm az indítványtevő Tamás Gáspár Miklós kiegészítését, és javaslom az elhangzottak és a bizottságok egybehangzó véleménye alapján, hogy az Országgyűlés az indítványt tűzze napirendjére. Csak jelezni szeretném, hogy két szavazás következik majd, előbb a napirendre tűzésről, majd a sürgősségről. Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy egyetértenek-e a napirendre tűzési javaslattal. Szavazni fogunk. Most!
(Szavazás: 349 "igen", 3 "nem", 3 tartózkodás.) Megállapítom, hogy a magyar Országgyűlés 349 szavazattal, 3 ellenében, 3 tartózkodás mellett, az előterjesztett javaslat napirendre tűzése mellett foglalt állást. Második szavazásunk következik. Tisztelt Országgyűlés, Tansás Gáspár Miklós 50 képviselő aláírásával az indítvány sürgős megtárgyalását kérte. A sürgős tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül kell hogy határozzon. Emlékeznek a bizottsági előterjesztésekre; akik a sürgős tárgyalást pártolták, kérdezem az Országgyűlést, egyetértenek-e az indítvány sürgős, azaz a mai ülésen történő megtárgyalásával. Szavazás fog következni. Most kell szavaznunk… szavazniuk! (Szavazás: 293 "igen", 57 "nem", 10 tartózkodás.)
Megállapítom, hogy a magyar Országgyűlés 293 szavazattal, 57 ellenében, 10 tartózkodás mellett, az előterjesztett javaslat sürgős, mai napon történő tárgyalása mellett foglalt állást.
Tisztelt Országgyűlés! Önálló képviselőt indítványt nyújtott be Fodor Tamás képviselőtársunk, amelyben azt javasolta, hogy az Országgyűlés küldjön ki bizottságot az Axel Springer Budapest néven ismert tranzakció - és abban a Magyar Szocialista Párt szerepének kivizsgálására. Az indítvány eljutott valamennyi képviselőtársunkhoz. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az indítvány napirendre tűzésének kérdésében előzetes állásfoglalásra kértem fel a kulturális, oktatási, tudományos, sport-, televízió- és sajtóbizottságot. A bizottság támogatja az indítvány napirendre tűzését és sürgős tárgyalását. A bizottság ma reggel alakította ki állásfoglalását az indítvány tartalmi kérdéseiről, így ezt képviselőtársaim között még nem tudtam kiosztani. Sőt, most kaptam egy főtitkári tájékoztatót, miszerint azért sem tudtuk kiosztani, mert a bizottság igényelte azt a lehetőségét, hogy a ma déli szünetben tovább folytassa a megkezdett tárgyalást. Mivel azt jelenti, hogy képviselőtársaimnak nem állt módjában megismerni a dologban az illetékes bizottság érdemleges állásfoglalását, úgy gondolom, meg kellene fontolnunk, hogy a sürgősség a mai ülésen történő tárgyalást jelentse-e. Megkérdezem Fodor Tamás képviselőtársunkat, hogy kívánja-e korábbi érvelését kiegészíteni.
Felszólaló: Fodor Tamás (SZDSZ)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem