TORGYÁN JÓZSEF (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári per… Párt (derültség) frakciója bejelenti a tisztelt Háznak, hogy csatlakozunk a Demokrata Fórum (taps a jobb oldalon) felajánlásához, és a magunk részéről is készek vagyunk dolgozni, és nemcsak az új önkormányzati törvény megalkotásáig, hanem egész nyáron, hogy a földtörvény is elkészülhessen. (Taps a jobb oldalon.) És a magunk részéről kérjük a kormány jelenlévő tagjait, hogy a legközelebb megtartandó minisztertanácsi ülésen csatlakozzanak ehhez a felhíváshoz, és ők is dolgozzanak a nemzet felemelkedése érdekében egész nyáron és mindaddig, amíg erre szükség van. (Mozgás.)
Legyen szabad röviden reagálnom viszont a Szocialista Párt frakciójának az okfejtésével kapcsolatban. Nevezetesen itt elhangzott egy felelősség-áthárító vélemény a Szocialista Párt részéről, amely maximálisan ellentétes a tényekkel. (Taps a jobb oldalon.)
Legyen szabad arra hivatkoznom, hogy az a helyzet, amibe ez a tisztelt Ház került, nevezetesen, hogy egészen egyszerűen a működéséhez szükséges alapfeltételek sincsenek biztosítva, nincs többpárti Házszabály, nincs a képviselők jogállásáról szóló jogszabály, a képviselők azt sem tudják még, hogy főállásban vagy mellékállásban végzik-e a tevékenységüket, nem tudják, hogy mi a díjazásuk – ez mind a leköszönt Kormány és Parlament bűne, mert a leköszönt Parlamentben nem volt annyi államférfiúi felelősségtudat (taps a jobb oldalon) , hogy ezeket a jogszabályokat megalkossák. Mi tudjuk azt, hogy nem lehetett könnyű az MSZMP-nek… (Pozsgay Imre: Akkor miért mondtak köszönetet az előző Parlamentnek? – mozgás.) Mi tudjuk azt, hogy nem lehetett könnyű az MSZMP-nek elhatároznia magát arra, hogy ennek a többpárti Parlamentnek a működéséhez szükséges jogszabályokat megalkottassa, de mégis kellett volna, hogy legyen benne ennyi államférfiúi bölcsesség és felelősségtudat. És hogy ez nem következett be, ezért nem a jelenlegi Parlament és nem a jelenlegi Kormány, hanem a leköszönt Parlament és a leköszönt Kormány a felelős. Köszönöm. (Úgy van! – Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem