ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Felteszem tehát újólag a kérdést határozathozatal végett, hogy a tisztelt Ház a Havas Gábor – Solt Ottilia- féle kezdeményezés szerint a Társadalombiztosítási Alaphoz kívánja-e folyósíttatni a szóban forgó bevételeket, amit a szociális bizottság javasolt, vagy az alkotmányügyi bizottsággal és az előterjesztővel, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával összhangban a költségvetés számára kívánja ezt az összeget biztosítani. Szavazás következik. A módosító javaslatra kell "igen"-nel szavazni, aki ez ellen foglal állást, az szavazza meg a Kormány előterjesztését. Tessék parancsolni! Kérem a határozathozatal lehetőségét. (Közbeszólás: Megvan!) Most kell szavazni. (Megtörténik.) Köszönöm.
(Élénk taps az SZDSZ és a FIDESZ soraiban, amikor a szavazás eredménye a táblán megjelenik.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az Országgyűlés 144 szavazattal 106 ellenében, 22 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A jelentés 8. pontja tartalmazza az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 5. §-ára vonatkozik. Lényege: ne szeptember 15-ig, hanem október 15-ig kelljen bejelenteni a megszerzett használati jogot. A módosító javaslat elfogadásával a Kormány egyetért.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatával. Most kell állást foglalni! (Megtörténik.) Köszönöm.
Bejelentem: az Országgyűlés 243 szavazattal 3 ellenében, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Képviselőtársaim! Mielőtt a déli szünetet megkezdenénk – a szavazás a szünet után folytatódik –, bejelentésre kerül sor.
Megkérem jegyzőtársamat, ismertesse a bejelentést.
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem