BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
BÉKESI LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Orbán Viktor 459-es sorszám alatt kiosztott, korrigált módosító indítványához szeretnék egy elvi és egy gyakorlati megjegyzést fűzni.
Az elvi megjegyzés. Természetesen a szocialisták is egyetértenek azzal, hogy az azonos célú szervezetek esetében semleges, egységes, azonos elbírálásra kerüljön sor – ne kerüljön tehát sor sem pozitív, sem negatív diszkriminációra. Ezt az utóbbit azért hangsúlyozom, mert Orbán Viktor módosító javaslatának elfogadása esetén két gyakorlati konzekvenciával kell számolni.
Az első: a kezelői jog megszüntetése annyit jelent, hogy a kezelői joggal együtt járó kötelezettségek – fenntartási kötelezettségek – is megszűnnek. Nem egyszerűen arról van tehát szó, hogy a Magyar Szocialista Párt vagy más társadalmi szervezetek kezelésében lévő ingatlanok kezelői jogának megszüntetése egyben bevételekhez juttatja a Kormányt, a költségvetést, hanem arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy a Kormánynak, a költségvetésnek ettől az időponttól kezdve gondoskodnia kell ezen ingatlanok felújításáról, fenntartásáról. A használatba vevőknek csak az a kötelezettségük, hogy az üzemeltetésről gondoskodjanak – miként azt teszik más pártok is.
A második konzekvencia – és ez a gyakorlati, praktikus megjegyzésem –, tudni kell a tisztelt Háznak, hogy jónéhány párt, amely a választásokon indult, a választásokig élvezte az ingyenes használati jog lehetőségét. Azóta azonban jónéhány hónap telt el. Nyilvánvalóan az a kötelezettség, hogy a bérleti díjat, megállapítása után, ezek a pártok is fizessék be. Ugyanazt a bérleti díjat, amit a FIDESZ, vagy Orbán Viktor módosító javaslatának elfogadása esetén az MSZP, vagy bárki más fizetni fog. Ez is egy rendezendő kérdés.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem