DÉNES JÁNOS (független)

Teljes szövegű keresés

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés!
Miközben teljesen egyetértek a Parlament azon szándékával, hogy a bírói és ügyészi javadalmazást úgy teremtse meg, hogy ez megfeleljen az alkotmány biztosításának, a megfelelő jogszolgáltatás megteremtésének egy olyan kialakuló gazdasági-társadalmi élet küszöbén, amikor igen nagy lesz az egyes állampolgárok vagyoni és jövedelmi különbözősége, de miközben egyetértek ezzel az abszolut jó szándékú parlamenti törekvéssel, engedjék meg, hogy felhívjam arra a figyelmet, hogy milyen a közege a mai jogszolgáltatásnak.
A választókörzetem a X. kerületi és a XVIII. kerületi fél-fél kerületből tevődik össze, a gyűjtőfogház környéke. Tehát a gyüjtőfogház aktív személyzetének a családi és lakóhelyi háttere. S a következő precedenst szolgáltatja az élet, és a mai jogszolgáltatás tükrét tudom önöknek bemutatni. Jóllehet remélem, hogy ez nem általános, de a precedens meghökkentő kell, hogy legyen. X nevezetű smasszer főtörzsőrmester úr – aki az ismeretségi körömbe is tartozik, hisz a bitót ácsolta –, az elmúlt évek folyamán saját fiával generációs ellentétbe került, mert a fiú a grund törvénye szerint ellensúlyozni akarta azt a méltánytalanságot, ami a gyűlölt apukáról reá hárult. És ebből következik, hogy az utóbbi tíz évben ilyen peranyag van apa és fia között, lévén szó vér szerinti apáról, vér szerinti anyáról. Miután elvágta a jóságos smasszer úr a fiának a villanyvezetékét, hogy áramhoz ne jusson, megszüntette a vízszolgáltatását. Nem folytatom, nem untatom a tisztelt Házat, az elmúlt öt években rendre X. Y. főtörzsőrmester úrnak volt igaza a fiával szemben, és a per közvetlen napirenden, a közelmúlt, elmúlt november 7-ére ígérte a fiának népies nyelven, hogy kirúglak a házból. Kérem, birtokomban van a bírósági végzés, a rendőri kilakoltatást november 6-ára rendelték el. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem