HAVAS GÁBOR (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

HAVAS GÁBOR (SZDSZ)
HAVAS GÁBOR (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Lényegében az előttem szólók kenyerem nagy részét már elvették, így most csatlakozhatom hozzájuk. Én is, a Szabad Demokraták Szövetsége nevében, a legnagyobb mértékben támogatom azt a gondolatot, hogy mindazok nyugdíjban részesülhessenek, akik járulékfizetéssel ehhez a jogot – még ha a törvények nem is adnak pillanatnyilag alapot erre – megszerezték, hiszen amennyiben a biztosítási elvet helyezzük előtérbe, akkor megengedhetetlen, hogy bárki, aki hosszabb-rövidebb ideig járulékot fizetett, ne részesüljön valamilyen résznyugdíjban – olyan módon, ahogy ezt Balogh Gábor képviselőtársam elmondta.
Szeretném továbbá felhívni a figyelmet arra: a magam részéről megengedhetetlennek tartom azt is, hogy az időskorúak, amennyiben nem szereztek nyugdíjjogosultságot, ne részesüljenek semmilyen jellegű ellátásban sem, legalábbis garantált ellátásban. Pillanatnyilag ez a helyzet. Van ugyan a rendszeres szociális segély, amely a jogosultságot nem szerzett időskorúak ellátását volna hivatva garantálni, de ehhez a segélyhez annyi megszorító és korlátozó rendelkezés kapcsolódik egyfelől; másfelől minden egyes esetben hosszas, bürokratikus eljárás keretében – amely ráadásul megalázó is – kerül sor annak eldöntésére, hogy valaki ezt kaphatja vagy nem. Nem is túlságosan jelentős anyagi többlettel meg lehetne oldani egy minimális szociális nyugdíjat, ami állampolgári jogon biztosítaná az időskorúaknak a garantált minimális ellátást. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem