ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): A miniszter úr sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Házat, elfogadja-e a módosítványt. Most kérem az állásfoglalásukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 206 szavazattal 70 ellenében, 42 tartózkodás mellett foglalt állást a javaslattal kapcsolatban. Így az elnöki szavazat alkalmazása esetén sem éri el a kétharmados többséget, azaz a módosítvánnyal kapcsolatban az Országgyűlés álláspontja nemleges, tehát a módosítvány nem kapta meg a szükséges szavazatszámot. (Mozgás.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést mindezek után – kérem a nyugalmukat megőrizni –, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 3. §-át. Itt már csak egyszerű többségre van szükség. Tudniillik a hatálybaléptetés kérdésében. Ez a Gál Zoltán-féle javaslatnak az ellentéte. Már csak egyszerű szótöbbségre van szükség. (Zaj.)
Kérem az állásfoglalásukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 266 "igen" szavazattal 3 ellenében, 39 tartózkodás mellett, 86 százalékos többséggel az eredeti javaslatot fogadta el.
Végezetül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a fegyveres erők és a fegyveres testületek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról szóló 1971. évi 10. törvényerejű rendelet módósításáról szóló törvényjavaslatot. Egyszerű többségre van szükség. Kérem állásfoglalásukat. Most! (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 272 szavazattal 8 ellenében, 31 tartózkodás mellett az elfogadott módosításokkal együtt magáévá tette az 1971. évi 10. törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot. (Mozgás.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem