ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem a Tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a javaslatot. Most kérem a szavazatot! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 297 "igen" szavazattal 9 ellenében, 7 tartózkodás mellett a módosítványt elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a törvényjavaslat 2. §-ának a kérdéskörében a határozathozatal. Mint a bevezetőben említettem, a jelen lévő képviselők kétharmados többségét igényli minden részszavazás is.
A jelentés 5. pontja tartalmazza Kőszeg Ferenc és Szigethy István módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 2. §-ának a törvényerejű rendelet 23/B paragrafusára vonatkozó részével kapcsolatos.
Annak első mondatát kívánja megváltoztatni. Lényege: a belügyminiszter csak üresedés esetén, pontosabban megüresedés esetén jelölhet ki további szolgálati beosztást pályáztatásra. Elég bonyolult, de azt hiszem, világosan követhető.
A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság és az önkormányzati bizottság támogatja, a honvédelmi bizottság nem támogatja.
Kérdezem miniszter urat.
Felszólaló: Dr. Horváth Balázs belügyminiszter

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem