ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság benyújtotta a következőket:
– az Alkotmány módosításáról szóló törvényjavaslatot a mentelmi joggal kapcsolatban,
– az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatot,
– az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségvetéséről stb. szóló törvényjavaslatot.
A bizottság kérte a felsorolt törvényjavaslatok sürgős tárgyalását. Tekintettel arra, hogy a három törvényjavaslat egymással szoros összefüggésben áll, együttesen teszem fel a kérdést szavazásra.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a három, bizottságilag előterjesztett javaslat sürgős tárgyalásbavételével. Mivel bizottsági előterjesztésről van szó, csak erről kell szavaznunk. (A szavazás megtörténik.)
Köszönöm. Megállapítom, hogy a három államtitkári szavazattal együtt az Országgyűlés 275 "igen" szavazattal 2 "nem" ellenében, 3 tartózkodás mellett mindhárom javaslat sürgős tárgyalásbavétele mellett foglalt állást. Mivel bizottsági előkészítésük és előterjesztésük megtörtént, módunkban áll e javaslatokat tárgysorozatunkba venni.
Tisztelt Országgyűlés! Kormányunk sürgős tárgyalást kérve benyújtotta az állami kiskereskedelem, a vendéglátóipar és a fogyasztási szolgáltatások vagyonának privatizálásáról szóló törvényjavaslatot. Benyújtotta továbbá a társadalombiztosítási alap 1990. évi költségvetéséről szóló 1989. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot.
Kérdezem először, hogy a tisztelt Országgyűlés egyetért-e az állami kiskereskedelem, a vendéglátóipar és a fogyasztási szolgáltatások vagyonának privatizálásáról szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével.
Szavaznunk kell. Kérem most állásfoglalásukat! (Megtörténik.) Köszönöm. (Igen: 244; nem: 18; tartózkodás: 19)
Tisztelt Országgyűlés! Megállapítom, hogy az államtitkári szavazatokkal az országgyűlés 248 "igen" szavazattal, 18 ellenében, 19 tartózkodás mellett a privatizálási javaslat sürgős tárgyalásbavétele mellett foglalt állást.
Felkérem tehát az alkotmányügyi és a gazdasági bizottságot, szíveskedjenek a javaslatokat megtárgyalni és állásfoglalásukat az Országgyűlés elé terjeszteni!
Kérdezem továbbá a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a Társadalombiztosítási Alap ez évi költségvetéséről szóló 1989. évi XLVIII. törvény módosításáról szóló javaslat sürgős tárgyalásbavételével.
Ismét szavaznunk kell. Kérem, most foglaljanak állást! (Megtörténik.) Köszönöm. (Igen: 272; nem: 1; tartózkodik: 8.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazatokkal 276 szavazattal, 1 ellenében, 8 tartózkodás mellett e törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavétele mellett foglalt állást.
Felkérem az alkotmányügyi, a szociális és a költségvetési bizottságokat, szíveskedjenek e törvényjavaslatot megtárgyalni és állásfoglalásukat az Országgyűlés elé terjeszteni!
Tisztelt Országgyűlés! A nemzetbiztonsági bizottság benyújtotta a feladatainak meghatározásáról szóló országgyűlési határozati javaslatát, melynek sürgős tárgyalását kérte. A bizottsági javaslatot a Ház köteles napirendjére tűzni.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e ezen országgyűlési határozati javaslat sürgős tárgyalásbavételével.
Állásfoglalás következik. Most kell szavazniuk. (Megtörténik.) Köszönöm. (Igen: 83; nem: 174; tartózkodás: 28)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a határozati javaslatot, amelyet napirendjére tűzött, nem kívánja sürgős tárgyalásba venni; így foglalt állást 174 szavazattal, 83 ellenében, 28 tartózkodás mellett.
Igen tisztelt Országgyűlés!
Bejelentem, hogy a szükséges támogató aláírásokkal együtt képviselőtársaink újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be.
Felkérem jegyző képviselőtársamat, ismertesse ezeket a kéréseket!
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Balogh Gábor jegyző

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem