WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ)
WEKLER FERENC, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a lehetőséget, ElnökÚr!
Nem kívánom Illéssy urat minősíteni, ahogy ő megtette ezt rólam, de miután többször hivatkozott rám, ezért engedjék meg, hogy a gondolatmenetéből két tételt kiemeljek, és azokhoz két-három mondatos megjegyzést fűzzek.
Az egyik gondolata úgy szólt, hogy az önkormányzatokat felűlről hozzuk létre. A másik gondolata úgy szólt, hogy a lakosságot meg kell védenünk saját hivatalától és saját testületétől, saját demokratikusan választott testületétől.
Úgy gondolom, ez a két megjegyzés pontosan mutatja azt, amitől mi félünk, pontosan mutatja azt a paternalista szemléletet, amely jellemzi a törvénytervezetet és jellemzi a szemben ülő kormánykoalíciónak a tagjait. Ugyanis eléggé megdöbbentőnek tartom azt a megközelítést, hogy meg kell védenünk saját magunkat saját magunktól, illetve valakinek meg kell védenie a demokratikusan megválasztott testületeket a falu, vagy a város, vagy a leendő önkormányzat tagjaitól. Ez körülbelül analóg módon a mi esetünkben úgy nézne ki, hogy kellene egy Kormány, amely megvédi az ország lakosságát a demokratikusan megválasztott Parlamentjétől. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem