KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hack Péter szavai indítottak szólásra. Hivatkozás történt itt a hatpárti megállapodásra, amellyel kapcsolatos tárgyalások megkezdődtek. Én osztom azt az álláspontot, hogy rendkívül fontos ez a megállapodás, de azt is nagyon fontosnak tartom, hogy az Országgyűlés szabadon választott képviselői szabadon kifejthessék véleményüket egy adott kérdésben. (Zaj a bal oldalon.)
Én nem gondolom azt, hogy a vélemények kifejtése, különösen a nyilvánosság előtt, hátrányára lenne ennek a megállapodásnak. Sőt, például az ügyészség kérdésében úgy érzem, hogy valamivel tisztult a tisztelt Ház előtt a szabad demokraták álláspontjának a lényege, mert Hack Péter itt így próbálta megmagyarázni, hogy ez tulajdonképpen nem az az ügyészség – amelyre a törvényességi felügyeletet kívánja bízni –, mint a mostani ügyészség, de Baka András erre válaszolt, hogy tudomásunk szerint csak egy ügyészi szervezet létezik jelenleg Magyarországon, tehát valószínűleg csak erre a szervezetre lehet bízni mégoly odeiglenesen is ezt a funkciót. Tehát bizonyos fokú tisztulásnak vagyunk tanúi – tisztelt Ház – itt a szóváltások során, és nem baj, ha ezek a tisztulások a nyilvánosság előtt zajlanak le. Én nem gondolom azt, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének képviselői, amennyiben más álláspontokat is hallanak itt is nyilvánosan, az őket arra fogja indítani, hogy a felelősségteljes tárgyalásokon esetleg álláspontjukat megváltoztassák. Tehát nem tartok attól, hogy ezek a vélemények a tárgylások sikerét veszélyeztetnék. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem