JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Csak azért, hogy ne fölösleges dolgokról vitatkozzunk…
Természetesen azt a veszélyt, hogy ha nem sikerül megegyeznünk, akkor a tanácstörvény szerinti rendszerben lesznek kénytelenek működni egy ideig még tovább az önkormányzatok, nem én idéztem föl, hanem az MDF két vezető szónoka, amikor azt a hipotézist állította föl, hogy az időhúzás miatt csináljuk, amit csinálunk. (Közbeszólások a jobb oldalról: Így van!)
Én erre azt mondtam, hogy tragédiának az is kisebb tragédia, mint hogyha rossz törvényt csinálunk.
A másik dolog: szeretném említeni, hogy a tanácsrendszer a maga sztálini rendszerében nem önmagában a tanácsi jogon múlt, hanem a tanácsi jogon, a pártbizottság rendszerén és a megyei párttitkár személyén keresztül. Így volt ez sztálinista. Meggyőződésem, hogy ha a megyei párttitkárt egy nagy hatalmú főispánnal nem pótoljuk, akkor távolabb vagyunk a sztálinizmustól. (Derültség és taps a bal oldalon.)
A harmadik dolog: az időhúzás állandóan feljövő vádja. Kérem tisztelettel, nagyon jól tudjuk mindnyájan, hogy egy hosszú előkészítő vita folyt, szakértő-egyeztetés, pártmegbízottak egyeztetése, mielőtt sor került az önkormányzati törvény beterjesztésére. Nem tudom, hogy az követ-é el időhúzást, aki, miután látja, hogy a beterjesztés más, mint ami volt előtte, ugyanakkor azzal az ideológiával adják elő, mintha ez a szakértők és a pártmegbízottak egyezségének megfelelő törvényjavaslat lenne, és azzal szemben megpróbálom visszaállítani azt, ami már létrejött a régi belügyminisztériummal, vitatkozva az addigi ellenzék és a szakértők között, egy ahhoz közel eső formát, amiben akkor még egyetértett az ellenzék – ki húzza az időt? (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem