JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért kértem nagyon rövid időre szót, hogy Gál Zoltán képviselőtársunk szavaira reflektáljak. Ő a francia modellre hivatkozott, mint az európai önkormányzati modellek közül egy meglehetősen erősen centralizált modellre. Nos, mi már az önkormányzati vitában megszoktuk, hogy a Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége szívesen hivatkozik arra, hogy a francia modell centralizált modell, és ezzel szemben az angolszász rendszereket, különösen a liberális angol önkormányzati rendszert szokták emlegetni.
Engedtessék meg, hogy csak egyetlen gondolatot mondjak ezzel kapcsolatban. Ez a centralizált francia modell volt az, amelyik az országban 36 ezer önálló önkormányzati egységet a mai napig megőrzött, ezzel szemben Angliában az önkormányzati törvény a községet nem is tekinti önálló önkormányzati szintnek. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem