ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ) Köszönöm. Tisztelt Ház! Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Ügyrendi javaslatom van. Ha jól követtem a vita folyását, akkor ma, most itt a Magyar Köztársaság Alkotmánya módosításának a részletes vitájánál tartunk. Ezt kellene elvégeznünk. Mindenkit nagyon szépen megkérnék, hogyha van arra mód, magát az elnök urat is, hogy a délutáni vitát próbálja meg ebben a mederben tartani, próbáljuk meg befejezni az Alkotmány vitáját! (Taps.)
Én nem vonom kétségbe, hogy a népszavazás időpontja és a helyhatósági választások időpontja nagyon fontos politikai kérdések, de úgy gondolom, hogy ezeket nem most kell megvitatnunk, ezek nem függnek össze az alkotmánymódosítással. Még abban az esetben sem függnek vele össze, hogyha kétségtelen tény, hogy azért kanyarodtunk el a vitától, mert a köztársasági elnökre vonatkozó módosító passzusokat kezdtük el tárgyalni. De úgy gondolom, hogy a Parlament van abban a helyzetben, hogy saját szakmai meggyőződése szerint eldöntse, hogy milyen alkotmányi megfogalmazást kíván a köztársasági elnök megválasztásának módját illetően. Ebben a helyzetben vagyunk, hallgassunk a szakmai lelkiismeretünkre, végezzük el az alkotmánymódosítást! Majd ha túl vagyunk mindezen, akkor elkezdhetünk egy olyan vitát, amely a népszavazás időpontjáról és a helyhatósági választások időpontjáról szól.
Nagyon szépen köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem