KOVÁCS BÉLA, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS BÉLA, DR. (FKgP)
KOVÁCS BÉLA, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Csak két percig kérem a türelmüket. Nem akarok hosszabb ideig tudományosan hozzászólni, de egy dologra feltétlenül fel kell hívnom a képviselőtársak figyelmét.
Sokan - tegnap hárman, ma egy - alapos hozzászólással kifejtették történelmi és címertani szempontból a kérdést. Most csak azokhoz szeretnék szólni, akik ellenezték bizonyos fokig arra hivatkozva, hogy a nyugati hatalmak, de különösen a szomszéd országok nem jó néven vennék ezt.
Erre csak egy dolgot hoznék fel. Mikor a hatalom átvétele -1946 - után Magyarországon a sztálinista hatalom igyekezett szétzúzni az ezer éves magyar történelmi hagyományokat, elsősorban a címert és a koronát - barbár módon sokat megsemmisítettek -, ugyanakkor Magyarország egyik, sőt abban az időben legnagyobb ellensége Csehszlovákia - mikor a kitelepítések folytak, a börtönök megteltek magyarokkal, az internálótáborok szintén -, akkor Pozsonyban, az ősi koronázó városban, ahol az Országgyűlés is hosszú ideig ülésezett, a nehéz gazdasági körülmények között a szintén csehszlovák sztálinista vezetés a pozsonyi várat rendbe hozta, és ott a koronát is 22 karátos arannyal vonta be.
Arca kérem tehát a tisztelt Képviselőtársakat, amikor ebben a kérdésben szavaznak a magyar Országgyűlésben, a magyar nép által választott képviselők ne akarjanak csehszlovákabbak lenni a csehszlovákoknál. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem